I går var jeg så heldig å få hjemmelaget konfekt av en søt venninde. Hun vet at jeg er opptatt av sunn mat, og at jeg holder meg mest mulig unna sukker...... men en gang i blandt må man bare nyte, og jeg ble hoppende glad da hun kom på kveldsbesøk med snadder i en skål!!
I dag har jeg og jentene i Beppehuset laget konfekten, da de vi fikk igår ble spist opp av entusiastiske prøvesmakere.
Sjokoladen er superlett å lage, og vi lagde de i isbitformer fra IKEA. Etter et par timer i kjøleskapet var de klare for å trykke ut av formene, men jeg anbefaler at de holder seg i kjøleskapet, når de ikke skal i munnen - de "smelter" fortere enn vanlig sjokolade, men til gjengjeld har hver sjokolade, bare ca 38 kcal og 1 gram karbohydrat i seg :)
Jeg legger ved oppskriften for de som vil prøvesmake:
Sjokoladekonfekt:
- Hakk mandler eller salte nøtter, og legg litt i hver form.
- Ta 1/2 del 70% sjokolade og 1/2 del Økologisk Cocosa (fåes i helsekost) og smelt forsiktig i vannbad.
- Hell sjokoladeblandingen i formene over nøttene, og avkjøl i kjøleskapet.
- Klare til bruk etter ca 2 timer.
Det høres og ser kjempegodt ut! Jeg elsker sjokolade, og disse må jeg prøve. Jeg har tenkt i evigheter at jeg skal lage litt sunnere sjokolade, men har ennå ikke surret meg til å kjøpe ingrediensene jeg trenger. Er litt dårlig på helsekost... Nå har jeg skrevet Cocosa på handlelista :-)! Ha en fin dag! Klem fra Anne.
SvarSlett