Tenkte jeg skulle dele en søt fristelse med dere, som alltid får bein å gå på her hjemme :) Før jul lagde mamma kokosboller som hun delte ut til familien i søte kakebokser. Boksene ble tomme lenge før julaften, og hun måtte lage ny forsyning til de fleste. Kokosbollene smaker helt fantastiskt, og er enkle å lage. De er laget uten egg, og passer flott, dersom man har allergi.
Det har blitt flere kokosbollekvelder her hjemme, etter at første forsyning kom, og denne gangen ble hele familien involvert i bakingen. Det er koselig å ha sånne kjøkkendager med mamma, der jeg ser at hennes tolmodighet med små hjelpende hender, er så utrolig mye større enn min og min bror`s :)
Når dette blir skrevet, er det to igjen i boksen, og jeg tror det kanskje er en igjen, etter at innlegget er laget....
Ønsker dere en god dag videre!
Klem Beppe
Deler du oppskriften også?? :O)
SvarSlettDe så kjempe gode ut!
Nå fikk jeg kjempe masse mye lyst på kokkosboller, håper du vil dele oppskriften
SvarSlettKlem Trine
Klart jeg deler oppskriften :)
SvarSlett1/2 liter sukker
2 dl vann
blandes og kokes sammen i 12 minutter.
10 plater gelantin legges i kaldt vann og krystes (ta så vekk vannet)
Ta 1 dl kokende vann over gelantinen og rør ut.
Alt dette blandes i en mikser sammen med 2 ts vaniljesukker.
Dette skal vispes i kjøkkenmaskinen i 30 minutter.
Lag boller med hjelp av 2 spiseskjeer, og legg på bakepapir.
La dette ligge i 1 time på benken.
Ta to pk. kokos
1 lys og 1 mørk kokesjokolade smeltes sammen med 60 gram delfiafett i en kjele.
Dypp bollene i sjokoladen med hjelp av to gafler, før de rulles i kokosen.
Sett bollene på brett / langpanne kaldt.
Da skal du få de like gode som mammas :)
Lykke til
PS: kokosbollene oppbevares i kakeboks i kjøleskapet, og kan godt fryses.....
Mari-Ann sier: nå vet jeg hvem som skal ha med kake på jobben neste gang....! Jeg gleder meg veldig allerede! Kokosboller ER digg! Ha en riktig god helg med prinsessene og ders far!
SvarSlettÅ disse så veldig gode ut! Skjønner godt at de forsvinner fort fra kakeboksene :) Takk for at du deler oppskriften!
SvarSlettHeisan Beppe
SvarSlettHjemmelagede kokosboller er stas og "en højdare"! Her i huset har mannen min prøvd det noen juler med ulike resultat. Noen ganger er de blitt ekstremt seige. I barndommen hadde jeg en venninne som het Kristin og der i huset lagde de hjemmelagde kokosboller. Det var stort!
Ha en fin uke, Beppe!
Klem Kaspara