lørdag 7. november 2009

Kreativ jentekveld

Denne uken har vi hatt kreativ jentekveld hjemme hos meg. Denne gjengen samlet, betyr hygge og latter, og vi er flinke til å holde kontakten, tiltross for hektiske hverdager for de fleste av oss. En middag med denne gjengen i ny og ne, er balsam for sjelen, og jeg gleder meg altid til å treffe de :)

Denne gangen var det min tur til å samle de 8 jentene rundt bordet, og med god hjelp av Fie, ble det en super kveld, med fine kreasjoner som alle fikk med seg hjem. Dette er enkle ting å lage, og egner seg likegodt for en 6 åring, som for en godt voksen jente  så nå er det bare å hente inspirasjon til en regnfull høstkveld :)

"Pepperkakefigurene" vises frem, selv om de ikke er ferdige enda. De måtte tørke et par dager, før de skal bli finpusset i kantene, og malt. De er laget av selvtørkende leire, som ikke er porøs, og blir laget akkurat, som man lager pepperkaker, bare at man lager mønster med å kjevle over en heklet brikke rett før de blir stenset ut.
Kastanjekransen: Her lønner det seg å tørke kastanjene godt, før de blir tredd på stiv ståltråd, som man kan forme til det man vil. Dersom de ikke er tørre nok, så vil de krympe etterhvert, og da blir ikke hjertet like fint. Anbefaler å borre hull i kastanjene med et lite elektrisk borr, før de blir tredd på ståltråden.


Kremmerhusene skal være "julekalender" til jentene iår, der det blir lagt en pakke i for hver dag. En lur løsning, som gjør at mamman ikke trenger å kjøpe 48 gaver på en gang....Ha en fortsatt god helg. Klem Beppe

7 kommentarer:

 1. Så mycket fint du gjort! Jag har också två tjejgäng som jag träffar och så handarbetar vi (och pratar och fikar)

  SvarSlett
 2. Hei og takk for hyggelig hilsen hos meg :) Så flinke dere har vært da! Kan skjønne dere koser dere.

  Kikket på bildene din av kjøkkenet. Kjempe fint da! Jeg ser at du har slette vegger, men så har du jo også en ganske dominerende tapet. Er det jeg har sett mange har, og tror derfor ikke det blir så galt med panel.. Men har jo som sagt ikke slått meg heeelt til ro med det enda.. Tror det blir litt mykere, og ikke så stramt. Og det passer egentlig bedre til resten av huset. Hm.. Ikke lett i hvertfall!!

  Ønsker deg en fin søndag. klem C

  SvarSlett
 3. For en koselig kveld dere har hatt!! Jeg savner slike kreative kvelder med venninner, vi var en gjeng før, men nå har alle flyttet:(
  (Dessuten var Fie et helt fantastisk flott navn!!)
  Jeg har dessverre solgt alle julestrømpene! Jeg burde kanskje ikke si dessverre, for det er jo kjempegøy at så mange likte strømpene! Men jeg håper og tror at du får laget noen fine selv, og hvis jeg mot all formodning skulle finne på å lage flere likevel, så kan jeg jo gi deg et pip;)
  Klem B:)

  SvarSlett
 4. Veldig hyggelig med slike kreative jentekvelder. Har forresten tittet litt lenger ned på bloggen din... Fint hjem du har og veldig søte barn. Morsomt at datteren din allerede har begynt å sy :-)
  Tusen takk for koselig kommentar på bloggen min. Ønsker deg en fin uke.

  SvarSlett
 5. Så kreative dere har vært, og så koselig å ha sånne jentkvelder. Er enig at det er som balsam for sjelen!!
  Klem Kaisa

  SvarSlett
 6. Heisann!
  Tusen takk for koslig helsing på bloggen min:) Her ser eg er ein heil masse kreativitet ute og går, eg berre digger velour kjolene du syr!!! Og så var det jo utrolig stilig bilde med dattera di og symaskinen, tidlig krøkes...
  Ha ein fin dag!

  SvarSlett
 7. Hei du :) Takk for hyggelig kommentar på siden min, det skal bli så godt å komme seg bort litt.. Du skal ikke se bort i fra at jeg kjøper ett hjerte, men jeg fikk jo symaskin til bursdagen min - så brått har jeg sydd meg ett selv!! :)) Du har ingen problemer med bloggen din om dagen?? Jeg har ikke fått logget meg inn siden torsdag.. Blir sprø, har stoooort behov for å blogge litt nå!

  Har du forresten begynt på boka?

  Elin :)

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Hver enkelt betyr mye for meg, og alltid gøy å se hvem som er innom på bloggen!!